Lydvandringer

Giv turisterne og beboerne i dit område en spændende formidlingsoplevelse.

  • Det er blevet vildt godt! Jeg ville ønske, at mine børn ikke var blevet for gamle til den slags historier. Den lille introdialog du har sendt med er en super fin appetitvækker, som jeg tror er god til at gøre målgruppen nysgerrige på hvad de skal ud og opleve.

    Anders Lauritzen, Chefkonsulent i Holbæk Kommune

  • Super god idé, flotte figurer, fantastiske fortællinger, og ikke mindst rigtig fede tegninger af troldene og dværgene.

    Pia Greis, Turist

  • Lydfortællingen er oplysende. Nu giver Skibelund Krat mening. Jeg kan lide vekslingen mellem en fortæller og interviewede personer. Fortællerens stemme er dejligt tydelig, klar og vækker interesse.

    Lise Zeuthen, Turist

Hvad er en lydvandring?

En lydvandring, audio walk, podwalk (kært barn har mange navne) er et formidlingskoncept hvor den besøgende bevæger sig rundt i et område og lytter til fortællinger på sin telefon. Typisk vil fortællingerne omhandle lokalhistoriske hændelser og personer, arkitektur eller naturforhold og berette om noget som den besøgende enten kan se, eller som er hændt netop dér hvor han eller hun står. Men mulighederne er mange, og en lydvandring kan også bestå af fx en træningstur, en skattejagt eller en mindfullnessrute. Det gennemgående ved alle de lydvandringskoncepter som vi laver i Storycatcher er, at de skal lære, underholde, engagere og give lytteren lyst til at tage videre på ruten.

Kig på siden her, for at se hvad vi har lavet indtil nu - og bliv inspireret til dit næste projekt!

Fortællinger fra Sejerø og Nekselø

I 2018 realiserede vi et større formidlingsprojekt for Kalundborg Kommune. Projektet hedder “Fortællinger fra Sejerø og Nekselø”, og er en lydvandring for den aktive familie, som kan bevæge sig rundt på øerne og finde 12 træskulpturer med QR-koder på. Koderne linker til fortællinger – fortalt af de lokale selv – om naturforhold, historiske begivenheder og kulturelle særpræg. Det er således et lokalt funderet projekt, som handler om at grave de historier frem fra mulden, som er værd at høre, og som har fundet sted netop dér hvor tilhøreren befinder sig.

For børnene er glemte lokale folkesagn genopdaget på Dansk Folkemindesamling og forvandlet til et engagerende hørespil, hvori både professionelle skuespillere og glade lokale amatører har deltaget.

Som et led i markedsføringen har illustratoren Claus Rye tegnet 12 smukke tegninger, og der er lavet plakater og brochurer. Træskulptøren Søren Brynjolf har udskåret træskulpturerne og Janus Hecht har stået for underlægningsmusikken.

 
Lydvandring / audio walk / podwalk
Lydvandring / audio walk / podwalk
Lydvandring / audio walk / podwalk
 
 
Nordeafonden.jpg
 
 

Skibelund Krats Historie

I forbindelse med 100 års fejringen af genforeningen med Sønderjylland i 1920, producerede vi en række lydfortællinger for Vejen Kommune og Skibelundforeningen. Efter tabet af Sønderjylland blev Skibelund Krat anlagt som en national møde- og festplads. I dag er Skibelund Krat en monumentpark, der mindes nogle af de store danske personligheder, som kæmpede for den sønderjyske sag.

Fortællingerne i Skibelund Krat er målrettet den voksne kulturinteresserede turist. De indeholder speaks, ekspertinterviews og dramatiserede stemningsbilleder af taler, som blev holdt  i krattet imellem 1865-1920. Fortællingerne her inviterer endvidere lytteren med op i et historisk helikopterperspektiv, og lægger op til spørgsmål som f.eks. Hvad betyder det for dig at være dansker, og hvilke kvaliteter ligger der i fællessang?

Underlægningsmusikken her er produceret af pianisten Johan Gustav. Rødding Egnskor og Ribe Kammerkor giver sit besyv med, når de efter en længere coronaperiode starter op igen.

 
Lydvandring / audio walk / podwalk
Lydvandring / audio walk / podwalk
Lydvandring / audio walk / podwalk
 
 
 

Max og Tundras Tidsrejse - Istidsruten

Istidsruten er en 250 km lang cykelrute som går igennem 5 kommuner på Vestsjælland, hvor allerede etablerede turistmål som Sagnlandet lejre, Geopark Odsherred og Nationalpark Skjoldungernes Land sammen med nye formidlingstiltag har til formål at give den aktive familie en herlig cykelferie.

Vores lydvandring her består i et dramatiseret hørespil for børn, hvor hovedpersonen Istidspigen Tundra sammen med sin følgesvend Mammutten Max, lærer børn i alderen 6-10 år om både lokal natur og historie såvel som om istiden.

Vi har ligesom i projektet på Sejerø og Nekselø teamet op med den dygtige illustrator Claus Rye, som har lavet nogle fantatiske illustrationer af Tundra og Max i forskellige historiske tider. Janus Hecht har også her skabt en stemningsfuld og medrivende originalmusik.

Projektet ligger nu på Museum Vestsjællands app Tidslommen, og lægges ind på Istidsrutens hjemmeside.

 
1 Kapitel Forhistorien.jpg
2 Kapitel Vikingetiden.jpg
6 Kapitel 2 verdenskrig.jpg
 
 
Lydvandring / audio walk / podwalk Istidsruten
Istidsruten logoer.jpg
 

Lydvandring i Børnenes Hovedstad

I Storycatcher er vi enormt stolte over at have løftet to lydvandringer i Billund i samarbejde med CoC Playful Minds og en masse lokale børn.

Lydvandringerne her er gennemsyret af interaktion, leg og samskabelse. Det er en helt ny måde at tænke lydvandringer på, hvor lokalbefolkningen er medformidlere af lokale byrum på en måde som også er attraktiv for turister.

Hvis det lyder som et projekt du også kunne tænke dig at lave i dit lokalområde, så kan du læse mere om det på CoC’s hjemmeside, og kontakte os (kontaktinformationer finder du nederst på siden her).

 Skal vi ikke også lave et fedt projekt for dig?

Vi tror på at et godt samarbejde starter med en dialog. Hvis du er nysgerrig efter hvordan et projekt kunne se ud hos dig, så lad os snakke sammen.